sobota 1. února 2014

Reciew - Nepřítel mého nepřítele

Autorka: Kateřina Petrusová
Žánr: Román
Rok vydání: 2013
Počet stran: 360
Díl: 2.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?



Tímto bych ráda poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!!!

Jediná chyba může způsobit obrovské problémy. Jedna chyba může stát někoho život. Obzvlášť Joan by to měla vědět. Když byla ještě policistka, nezdařila se jí jedna akce a to se jí vymstilo. Dostala se do spárů drogového dealera, který ji mohl snadno zabít. Jenže on se ji rozhodl nechat naživu s podmínkou, že mu to jednou splatí. A ať už Joan chce nebo ne, minulost ji právě dohnala.

Kvůli poslední nezdařilé akci se Joan rozhodla změnit povolání a tím i svůj dosavadní život. Sama v nitru tušila, že jednoho dne ji minulost dožene a ona tak bude muset splatit svůj dluh. Uběhlo už několik let a nic se nedělo. Za tu dobu se Joan narodila dcera Amy, s kterou žije sama. Práce jí šla sama od sebe a celkově jí všechno vycházelo.

Jednou však její dceru vyzvedl ze školky její údajný přítel. Telefonát, který poté Jo měla se svou minulostí, drogovým dealerem, nebyl zrovna jeden z těch lepších. Za úkol dostala zbavit se mafiána Roberta Bavetty. Neznala ho, nezajímala se o něj. A teď musí udělat jednu z těch nejhorších věcí v životě. Zabít člověka pro záchranu dcery.

Začne tedy pro Bavettu pracovat a postupně začne poznávat, jaký tenhle mafián vlastně je. Ačkoli to neplánovala, Bavetta se jí dostal pod kůži a ona není dost silná na to, aby jej zabila. Dokáže tedy najít i jiný způsob, jak zachránit malou Amy? A jak vlastně zareaguje Robert, když se dozví pravdu?

Katka Petrusová nám přináší další napínavý a čtivý příběh z rodiny Bavettových. Humor, napětí a zvratů je po celý děj knihy akorát. Čtenář nemusí mít strach, že by se nadobro rozloučil s postavami Paige a Michaela z prvního dílu. Ti zde taktéž hrají velkou roli. A pokud člověk neměl Roberta v Nebezpečné lásce zrovna nejraději, je možné, že tentokrát na něj změní názor. Robert se zde víc otevře a ukáže se, že to není tak špatný chlap a pro své chování má pádné důvody.

Joan je jako bývalá policistka popsána velmi dobře. Ať už byl člověk z povolání kdokoli, když přijde o dítě, je to úplně jedno. Nezáleží, jaké máte zkušenosti s únosem. Nikdy nevíte, jaká bude vaše reakce. A malá Amy, která je zvědavá a všechno musí dopodrobna vědět, je prostě úžasná. Nepřítel mého nepřítele je kniha, která nezklame a potěší snad každého. Kateřina Petrusová je jedna z mála českých autorek, u kterých stojí za to si přečíst jejich tvorbu.

Mé hodnocení
5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat